Menu Sluiten

Recensies Van Spaanse Wijnen

We werken enkel rechtstreeks met onze wijnboeren. We kennen ze persoonlijk net zoals hun werkmethodes, hun wijnhuis en hun wijngaarden hebben we bezocht.

90983759098375

More info

tags: Bubbels – Cava – Rode Wijn – Spaanse Wijnen – Spaanse Wijnen Antwerpen – 

Wenst u meer info over recensies van spaanse wijnen kijk dan vlug op https://vinatera.be | Recensies Van Spaanse Wijnen

Wijnverkoop Recensies Van Spaanse Wijnen

Wijnliefhebbers over de hele wereld zijn altijd op zoek naar nieuwe en opwindende wijnen om te proberen. Hoewel Frankrijk en Italië vaak als de leiders in de wijnindustrie worden beschouwd, mag Spanje niet over het hoofd worden gezien. Het land staat bekend om zijn prachtige wijngaarden en heerlijke wijnen, waaronder enkele verrassende verborgen juweeltjes. In deze recensie zullen we enkele van de beste Spaanse wijnen bespreken die je zeker moet proberen.

Rioja

We beginnen met misschien wel de meest bekende Spaanse wijn – Rioja. Deze wijn wordt geproduceerd in de regio La Rioja in Noord-Spanje en staat bekend om zijn complexiteit en hoge kwaliteit. De meeste Rioja´s zijn gemaakt van de druivensoort Tempranillo en hebben een rijke, fruitige smaak met hinten van vanille en kruiden. Deze wijn past perfect bij stevige vleesgerechten en harde kazen.

Priorat

Priorat is een andere bekende wijn uit Spanje en wordt geproduceerd in de regio Catalonië. Het staat bekend om zijn dieprode kleur en intense smaken. Priorat-wijnen worden vaak gemaakt van de druivensoorten Garnacha en Cariñena en hebben een volle, krachtige smaak met tonen van zwart fruit en specerijen. Deze wijn is perfect voor liefhebbers van intense en complexe wijnen.

Rias Baixas

Als je op zoek bent naar een verfrissende witte wijn, dan is Rias Baixas de perfecte keuze. Deze wijn wordt gemaakt in het noordwesten van Spanje, in de regio Galicië. Het staat bekend om zijn unieke druivensoort, Albariño, die een frisse en fruitige smaak geeft aan de wijn. Rias Baixas-wijnen hebben vaak hints van citrus en tropisch fruit en gaan perfect samen met zeevruchten en salades.

Cava

Cava is de Spaanse versie van champagne en wordt geproduceerd in de regio Penedès in Catalonië. In tegenstelling tot champagne wordt cava gemaakt van een mix van verschillende druivensoorten, waaronder Macabeo, Xarel-lo en Parellada. Het heeft een lichte, mousserende smaak en is perfect als aperitief of bij het vieren van speciale gelegenheden.

Jumilla

Jumilla is een minder bekende Spaanse wijn, maar zeker het proberen waard. Het wordt geproduceerd in de regio Murcia en is gemaakt van de druivensoort Monastrell. Deze wijn heeft een diepe rode kleur en een volle, krachtige smaak met tonen van donker fruit en specerijen. Het past perfect bij gegrild vlees en stoofschotels.

Het kopen van Spaanse wijnen kan soms overweldigend zijn, vooral als je niet bekend bent met de verschillende regio´s en druivensoorten. Daarom is het altijd handig om recensies te lezen van anderen die de wijnen hebben geprobeerd. Op vinatera.be, een online wijnwinkel gespecialiseerd in Spaanse wijnen, kun je recensies vinden van klanten die hun ervaringen delen met verschillende Spaanse wijnen. Dit helpt je bij het kiezen van de perfecte Spaanse wijn voor jou.

In conclusie, Spanje heeft een breed scala aan prachtige wijnen te bieden die zeker de moeite waard zijn om te proberen. Van de complexiteit van Rioja tot de verfrissende Rias Baixas, er is voor elk wat wils. Vertrouw op de recensies van wijndeskundigen en medeliefhebbers om de beste Spaanse wijn voor jou te vinden. Proost!


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Recensies van spaanse wijnen

!–StopPubText–>.