Menu Sluiten

Populaire Druivensoorten In Spanje

We werken enkel rechtstreeks met onze wijnboeren. We kennen ze persoonlijk net zoals hun werkmethodes, hun wijnhuis en hun wijngaarden hebben we bezocht.

90983759098375

More info

tags: Bubbels – Cava – Rode Wijn – Spaanse Wijnen – Spaanse Wijnen Antwerpen – 

Wenst u meer info over populaire druivensoorten in spanje kijk dan vlug op https://vinatera.be | Populaire Druivensoorten In Spanje

Wijnverkoop Populaire Druivensoorten In Spanje: Ontdek De Meest Geliefde Druivenrassen In Dit Prachtige Land

Als er één ding is waar Spanje bekend om staat, dan is het wel wijn. Het land heeft een lange geschiedenis van wijnproductie en staat wereldwijd bekend om zijn kwaliteitsvolle wijnen. Spanje heeft meer dan 400 inheemse druivensoorten en produceert enkele van de beste wijnen ter wereld. Maar welke druivenrassen zijn het meest populair in Spanje en waarom?

In dit artikel duiken we dieper in op de meest geliefde druivensoorten in Spanje en ontdekken we waarom ze zo geliefd zijn bij wijnliefhebbers over de hele wereld.

Tempranillo – De Koning van Rode Wijnen

Tempranillo is zonder twijfel de koning van de Spaanse rode wijnen. Het is een inheemse druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd in de Rioja en Ribera del Duero regio´s. Deze druif geeft een medium tot volle rode wijn met aroma´s van donker fruit zoals bramen en pruimen, gevolgd door kruidige tonen van vanille en kaneel. De tannines zijn zacht en soepel, wat resulteert in een zijdezachte textuur. Tempranillo is ook de belangrijkste component in de wereldberoemde Rioja en Crianza wijnen.

Albariño – De Schatkist van Galicië

Albariño is een witte druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd in de Galicië regio. Het is een van de meest gewaardeerde witte wijndruiven in Spanje en staat bekend om zijn frisse, aromatische wijnen. De wijn van deze druif heeft een hoge zuurgraad en wordt vaak omschreven als levendig en verfrissend. Het heeft tonen van citrusvruchten zoals limoen en grapefruit, met subtiele aroma´s van bloemen en groene appels. Albariño wordt vaak geserveerd als aperitief of bij visgerechten en schaal- en schelpdieren.

Garnacha – De Meest Aangeplante Druivensoort ter Wereld

Garnacha, ook bekend als Grenache in het Engels, is een blauwe druivensoort die overal ter wereld wordt verbouwd. Het is de meest aangeplante druif ter wereld en is vooral populair in Spanje, Frankrijk en Australië. Deze druif geeft rode wijnen met een diepe kleur en aroma´s van rode bessen, kruiden en bloemen. De smaken variëren afhankelijk van de leeftijd van de wijn, maar jonge Garnacha-wijnen hebben vaak tonen van rood fruit en kruiden, terwijl oudere wijnen complexere aroma´s hebben.

Verdejo – Een Verborgen Schat uit Rueda

Verdejo is een Spaanse witte druivenras dat voornamelijk wordt verbouwd in de Rueda regio. Het is een geurige en frisse druif die vergelijkbaar is met Sauvignon Blanc. De wijnen van deze druif hebben een bloemig aroma met tonen van citrus en groene appels. Ze zijn fris en levendig met een lichte zuurgraad. Verdejo-wijnen worden vaak geserveerd bij zeevruchten en paella.

Monastrell – Krachtige en Volle Rode Wijnen

Monastrell, ook bekend als Mourvèdre in Frankrijk, is een blauwe druivensoort die voornamelijk wordt verbouwd in de regio´s Valencia en Murcia. Het geeft rode wijnen met een diepe kleur en intense aroma´s van donker fruit zoals bramen en pruimen, met een vleugje vanille en kruiden. De tannines zijn meestal stevig en geven de wijn structuur en complexiteit. Monastrell wordt vaak gebruikt in blends met andere Spaanse rassen zoals Garnacha en Tempranillo.

Ontdek De Prachtige Wijnen Van Spanje

Spanje heeft een schat aan druivensoorten en produceert enkele van de beste wijnen ter wereld. Van de koning van de rode wijnen, Tempranillo, tot de verborgen schatten uit Rueda, er is voor elk wat wils. Dus waar wacht je nog op? Ontdek de prachtige wijnen van Spanje en geniet van de authentieke smaken van dit prachtige land.

Bezoek onze online winkel om te genieten van heerlijke Spaanse wijnen en laat je verrassen door de verschillende druivensoorten en smaken die Spanje te bieden heeft. Proost!


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Populaire druivensoorten in spanje

!–StopPubText–>.