Menu Sluiten

Hoe Spaanse Wijn Serveren

We werken enkel rechtstreeks met onze wijnboeren. We kennen ze persoonlijk net zoals hun werkmethodes, hun wijnhuis en hun wijngaarden hebben we bezocht.

90983759098375

More info

tags: Bubbels – Cava – Rode Wijn – Spaanse Wijnen – Spaanse Wijnen Antwerpen – 

Wenst u meer info over hoe spaanse wijn serveren kijk dan vlug op https://vinatera.be | Hoe Spaanse Wijn Serveren

kunt genieten van de wijn.

4 Schenk de wijn in

Nu is het tijd om de wijn in te schenken. Begin met het langzaam inschenken van de wijn in het glas. Houd de fles aan de onderkant vast om te voorkomen dat er lucht bij de wijn komt. Schenk ongeveer een derde van het glas vol en laat de wijn dan even rusten voordat je verder inschenkt. Hierdoor kunnen de aroma´s zich ontwikkelen.

5 Proef en geniet

Als je de wijn eenmaal hebt ingeschonken, kun je de wijn proeven en genieten van de rijke smaken en aroma´s. Sluit jouw ogen en neem een kleine slok. Laat de wijn zachtjes door je mond rollen zodat alle smaken en aroma´s zich kunnen verspreiden. Neem de tijd om van de wijn te genieten en merk op hoe de smaak verandert terwijl de wijn in contact komt met jouw smaakpapillen.

6 Serveer bijpassende hapjes

Een goede Spaanse wijn kan heerlijk zijn op zichzelf, maar als je wilt dat jouw gasten de volledige ervaring krijgen, kan het leuk zijn om bijpassende hapjes te serveren. Spaanse wijn gaat goed samen met tapas en kaas, dus je kunt een schotel maken met verschillende soorten kaas, olijven, ham en brood om jouw gasten te laten genieten van de wijn in combinatie met heerlijke hapjes.

Nu je weet hoe je Spaanse wijn correct kunt serveren, moet je in staat zijn om jouw gasten te imponeren met jouw wijnkennis. Vergeet niet om de wijn te bewaren op de juiste temperatuur, de fles op de juiste manier te openen en de juiste glazen te gebruiken. En vergeet vooral niet te genieten van de heerlijke smaken van Spaanse wijn. Proost!

Wijnverkoop: Hoe Spaanse wijn te serveren

Als het gaat om het serveren van wijn, zijn er talloze manieren waarop je het kunt doen. Maar als het gaat om het serveren van Spaanse wijn, zijn er een paar specifieke stappen die je moet volgen om ervoor te zorgen dat de wijn zijn volledige smaak en aroma kan onthullen. In dit artikel zal ik je vertellen hoe je Spaanse wijn op de juiste manier kunt serveren en jouw gasten kunt imponeren met jouw wijnkennis.

1 Kies de juiste temperatuur

Het is belangrijk om te weten dat de temperatuur van invloed kan zijn op de smaak en aroma van wijn. Voor Spaanse wijn geldt dat rood op kamertemperatuur geserveerd moet worden, terwijl wit en rosé gekoeld moeten worden geserveerd. Voor de meeste rode wijnen betekent dit dat ze tussen de 16-18°C moeten worden geserveerd. Witte en rosé wijnen kunnen het beste geserveerd worden tussen de 7-10°C.

2 Open de fles op de juiste manier

Voordat je begint met het inschenken van de wijn, is het belangrijk om de fles op de juiste manier te openen. Dit betekent dat je de fles recht houdt en langzaam de kurk uit de fles trekt. Zorg ervoor dat je de fles niet te hard schudt of draait, want dit kan de wijn beluchten en de smaak beïnvloeden.

3 Gebruik de juiste glazen

De keuze van het glas kan ook van invloed zijn op de smaak van de wijn. Voor Spaanse wijn wordt over het algemeen een groot, rond glas gebruikt met een brede opening aan de bovenkant. Dit zorgt ervoor dat de aroma´s van de wijn beter tot hun recht komen en je optimaal


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Hoe spaanse wijn serveren

!–StopPubText–>.