Menu Sluiten

Bekende Spaanse Witte Wijnen

We werken enkel rechtstreeks met onze wijnboeren. We kennen ze persoonlijk net zoals hun werkmethodes, hun wijnhuis en hun wijngaarden hebben we bezocht.

90983759098375

More info

tags: Bubbels – Cava – Rode Wijn – Spaanse Wijnen – Spaanse Wijnen Antwerpen – 

Wenst u meer info over bekende spaanse witte wijnen kijk dan vlug op https://vinatera.be | Bekende Spaanse Witte Wijnen

Wijnverkoop Bekende Spaanse Witte Wijnen

Als het gaat om wijn, denken veel mensen automatisch aan Frankrijk of Italië. Maar er is een ander land in Europa dat ook bekend staat om zijn uitstekende wijnen, namelijk Spanje. En in dit artikel gaan we ons richten op de verkoop van Spaanse witte wijnen.

Spanje is een van de grootste wijnproducerende landen ter wereld en staat vooral bekend om zijn rode wijnen uit de regio´s Rioja en Ribera del Duero. Maar de Spaanse witte wijnen zijn zeker niet te onderschatten. Ze zijn gemaakt van verschillende druivensoorten en hebben elk hun eigen unieke smaakprofiel.

In dit artikel gaan we kijken naar drie bekende Spaanse witte wijnen en waarom ze zo populair zijn onder wijnliefhebbers over de hele wereld.

1. Verdejo

Verdejo is een van de meest populaire witte wijnen uit Spanje en wordt voornamelijk geproduceerd in de regio Rueda. Deze wijn wordt gemaakt van de groene druif, die zijn oorsprong vindt in Noord-Afrika. De Verdejo-druif staat bekend om zijn intense en fruitige aroma´s, waaronder citrus, perzik en abrikoos.

Deze lichte en frisse wijn is perfect voor de warme zomermaanden en gaat goed samen met visgerechten en salades. Eén van de meest bekende Verdejo-wijnen is de Marqués de Riscal Verdejo. Deze wijn is te vinden in de winkels van Vinatera en is een uitstekende keuze voor liefhebbers van Spaanse witte wijnen.

2. Albariño

Een andere bekende Spaanse witte wijn is de Albariño, afkomstig uit de regio Rías Baixas in Galicië. Deze wijn wordt gemaakt van de gelijknamige druif en heeft een opmerkelijke frisse en fruitige smaak. Het heeft aroma´s van perzik, grapefruit en groene appel en heeft vaak een lichte kruidigheid.

Deze wijn gaat goed samen met schaal- en schelpdieren en is een uitstekende aanvulling op een zomerse brunch. Een populaire Albariño-wijn is de Pazo Señorans, die ook te vinden is bij Vinatera.

3. Godello

Tot slot hebben we de Godello, afkomstig uit de wijnregio Monterrei in het noordwesten van Spanje. Deze relatief onbekende wijn is de laatste jaren steeds populairder geworden vanwege zijn unieke smaakprofiel. De Godello-druif zorgt voor een wijn met een volle body en smaken van peer, appel en ananas.

Deze wijn is perfect te combineren met kip- of varkensvleesgerechten en is een uitstekende keuze voor diegenen die graag iets nieuws willen proberen. De Martín Códax Godello is een van de topwijnen van deze druif en is zeker de moeite waard om te proeven.

Bezoek Vinatera voor een ruime keuze aan Spaanse witte wijnen

Vinatera is dé plek voor liefhebbers van Spaanse wijnen. Naast de eerder genoemde Verdejo, Albariño en Godello, bieden we een breed scala aan andere Spaanse witte wijnen aan. En met onze speciale selectie van topwijnen en scherpe prijzen, bent u bij ons aan het juiste adres.

Dus als u op zoek bent naar de beste Spaanse witte wijnen, bezoek dan onze website op https://vinatera.be/ en maak uw selectie vandaag nog! Onze wijnen worden zorgvuldig geselecteerd en bij u thuis geleverd, zodat u kunt genieten van de unieke smaken van Spanje. Salud!


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Bekende spaanse witte wijnen

!–StopPubText–>.