Menu Sluiten

Verschillende Soorten Spaanse Wijnen

We werken enkel rechtstreeks met onze wijnboeren. We kennen ze persoonlijk net zoals hun werkmethodes, hun wijnhuis en hun wijngaarden hebben we bezocht.

90983759098375

More info

tags: Bubbels – Cava – Rode Wijn – Spaanse Wijnen – Spaanse Wijnen Antwerpen – 

Wenst u meer info over verschillende soorten spaanse wijnen kijk dan vlug op https://vinatera.be | Verschillende Soorten Spaanse Wijnen

Wijnverkoop: Ontdek de Verschillende Soorten Spaanse Wijnen

Spanje wordt vaak beschouwd als een van de grootste wijnproducerende landen ter wereld, naast Frankrijk en Italië. Met meer dan 2 miljoen hectare aan wijngaarden en een breed scala aan druivensoorten, is het geen verrassing dat Spaanse wijnen wereldwijd steeds populairder worden. Maar met zoveel verschillende soorten Spaanse wijnen op de markt, kan het overweldigend zijn om te beslissen welke het beste bij uw smaakvoorkeuren past. In deze blogpost zullen we u kennis laten maken met de diverse wereld van Spaanse wijnen en waarom ze een must-have zijn voor elke wijnliefhebber.

  1. Rode Wijnen

Rode wijn is verreweg de meest populaire wijnsoort in Spanje en vertegenwoordigt ongeveer 60% van de totale productie. Het grootste deel van de rode wijnproductie vindt plaats in de regio´s La Rioja, Ribera del Duero en Priorat. De bekendste druivensoorten voor rode wijn zijn Tempranillo, Garnacha en Monastrell. Tempranillo, ook wel “de koning van de Spaanse druiven” genoemd, geeft rode wijnen een volle body en tonen van rood fruit en vanille. Garnacha, ook bekend als Grenache, voegt een zoete en kruidige smaak toe aan de wijn, terwijl Monastrell een diepe en robuuste structuur geeft.

  1. Witte Wijnen

Hoewel rode wijn de overhand heeft in Spanje, zijn er ook verschillende heerlijke witte wijnen te vinden. De meest bekende witte druivensoorten zijn Albariño, Verdejo en Macabeo. Albariño is afkomstig uit het noorden van Spanje en staat bekend om zijn hoge zuurgehalte, frisse smaak en aroma´s van groene appel en citrus. Verdejo produceert frisse en fruitige witte wijnen met tonen van perzik en abrikoos. Macabeo, ook wel Viura genoemd, is een van de meest gebruikte druivensoorten in Spaanse cava en geeft witte wijnen een droge en lichte smaak.

  1. Rosé Wijnen

Rosé wijn wordt steeds populairder en Spanje is geen uitzondering. Met druivensoorten als Tempranillo, Garnacha en Monastrell produceert Spanje enkele van de beste rosé wijnen ter wereld. Deze wijnen hebben een lichtere body en zijn vaak droger dan hun Franse tegenhangers. Ze worden gekenmerkt door hun frisse en fruitige smaak, vaak met tonen van aardbei, framboos en citrus.

  1. Sherry

Sherry is een versterkte wijn die afkomstig is uit de zuidelijke regio van Andalusië. Het wordt geproduceerd met behulp van de Palomino druif en is verkrijgbaar in verschillende stijlen, waaronder Fino, Amontillado en Oloroso. Sherry heeft een unieke en complexe smaak en wordt vaak gebruikt als aperitief of bij het dessert.

  1. Cava

Cava is de Spaanse versie van Champagne en wordt voornamelijk geproduceerd in de regio Catalonië. Het wordt gemaakt van druivensoorten als Macabeo, Xarel·lo en Parellada en heeft een lichtere body dan Champagne. Cava is populair vanwege zijn frisse en fruitige smaak en wordt vaak gebruikt bij feestelijke gelegenheden.

  1. Vermout

Vermout is een aromatische versterkte wijn die veel wordt gedronken in Spanje als aperitief. Het wordt gemaakt van witte wijn, kruiden en specerijen zoals kaneel, kruidnagel en nootmuskaat. Vermout is te vinden in verschillende stijlen, van zoet tot droog, en kan puur worden gedronken of worden verwerkt in cocktails.

Kortom, Spaanse wijnen bieden een breed scala aan smaken en stijlen die zeker aan elke wijnliefhebber zullen voldoen. Of je nu van rood, wit, rosé, sherry of cava houdt, Spanje heeft voor elk wat wils. Dus de volgende keer dat je een fles wijn koopt, overweeg dan eens een Spaanse wijn en laat je verrassen door de diversiteit en kwaliteit ervan. Proost!

Vinatera.be is een webshop gespecialiseerd in Spaanse wijnen. Ontdek ons uitgebreid assortiment en geniet van de beste Spaanse wijnen rechtstreeks bij u thuis bezorgd.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Verschillende soorten spaanse wijnen

!–StopPubText–>.